Σαράκι

Σαράκι

Κοινό Ελληνικό Σαράκι – Anobium Punctatum

Έχει σχήμα κυλινδρικό, μήκος 2,5-6 mm , κοκκινωπό χρώμα με λεπτές κοντές κίτρινες τρίχες. Περνά όλη την ζωή του μέσα στο ξύλο. Ο βιολογικός τους κύκλος είναι από 2-4 χρόνια και τα τέλεια ζούν 20-25 ημέρες. Προσβάλλει τα επίπλα από κάθε ξύλο σε συνθήκες με σχετικά υψηλή υγρασία και θερμοκρασία.. Η παρουσία του γίνεται αντιληπτή από μικρούς σωρούς σκόνης (πούδρα) στην ξυλεία.

Σαράκι Longhorn Οικίας – Hylotrupes Bajulus

Έχει μήκος 5-12 mm , με μακριές κεραίες, γκριζόμαυρο χρώμα  και το σώμα του καλύπτεται από γκριζοκίτρινο τρίχωμα με ισχυρές γνάθους. Ο βιολογικός τους κύκλος είναι από 3 έως και 15 έτη. Τα τέλεια εμφανίζονται από Μάιο έως και τον Αύγουστο και  ζούν 7-21 ημέρες. Προσβάλλει μαλακή ξυλεία που χρησιμοποιείται στις κατοικίες ( σανίδες πατώματος , ξύλα στέγης).

Οι  οπές εξόδου των τέλειων είναι μεγάλες και ωοειδές.

 

Xestobium Rufovillosum

Έχει μήκος 5-7 mm ,  κόκκινο-καστανό χρώμα με σχέδια από γκριζόκίτρινες τρίχες. Ο βιολογικός τους κύκλος είναι από 1 έως και 10 έτη. Δεν πετά αλλά μπορεί να εξαπλωθεί σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα Απαντάται σε σκληρά ξύλα (Ιτιά , Βελανιδιά κ.α.) και  σε ξύλα οπου έχουν προσβληθεί από ξυλοφάγους μύκητες..
Εμφανίζεται από Απρίλιο έως τον Ιούλιο.

Lyctus Brunneus

Έχει μήκος 3-7 mm με  καστανοκόκκινο  χρώμα. Ο βιολογικός  κύκλος της προνύμφης είναι από 2 έως και 18 μήνες Πολύ καταστροφικά αλλά περιορίζονται σε σκληρά ξύλα με μεγάλους πόρους. Αφήνουν  λεπτό και κίτρινο πριονίδι με οπές εξόδου μεγέθους κεφαλής καρφίτσας. Εμφανίζονται το καλοκαίρι  και βρίσκονται σε έπιπλα, πατώματα, κορνίζες κ.α.

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Σαράκι;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Εγγύηση αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται