Φίδι

Φίδι

Τρέφονται με σαύρες, αυγά, έντομα, τρωκτικά, σκώληκες αλλά και αμφίβια. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη (ιοβόλα) και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο. Στην χώρα μας αυτά είναι η Οχιά και ο Αστρίτης. Υπάρχουν επίσης φίδια στην χώρα μας που το δηλητήριο τους είναι αποτελεσματικό στα θήραμά τους αλλά όχι στον άνθρωπο (Αγιόφιδο, Δεντρογαλιά, Σαπίτης, Σαϊτα).


Τα περισσότερα είδη φιδιών έχουν ασθενή όραση. Τα φίδια έχουν αναπτύξει τη θερμική όραση, οι αισθητήρες της οποίας εδρεύουν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του φιδιού. Η εικόνα που δίνεται στο φίδι δεν έχει τη λεπτομέρεια της όρασης, μπορεί όμως να φανεί πολύ αποτελεσματική στο σκοτάδι σχηματίζοντας το θερμικό περίγραμμα του στόχου τους ή του πιθανού εχθρού τους.


Η ακοή είναι επίσης μια άλλη αίσθηση στην οποία τα φίδια υστερούν. Αντί αυτού όμως μπορούν να αισθάνονται (όχι να ακούν, απλώς να καταλαβαίνουν) τους ήχους κοντά τους, αρκεί αυτοί να είναι χαμηλών συχνοτήτων.


Η όσφρηση τους όμως είναι εξαιρετική και αντικαθιστά πρακτικά την ελλιπή τους όραση και ακοή και τα βοηθάει στο να οσφραίνονται και να αντιλαμβάνονται τα θηράματα αλλά και τους θηρευτές τους.

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Φίδια;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Εγγύηση αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται