Κουνούπια

Κουνούπι

Ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών περιλαμβάνει  το αυγό, την προνύμφη , τη νύμφη και το ενήλικο (θηλυκό ή αρσενικό).
Τα θηλυκά, στο στάδιο της γονιμοποίησης πρέπει να πάρουν ένα γεύμα με αίμα για να αναπτυχθούν τα αυγά στις ωοθήκες τους. Όταν μας τσιμπούν τα θηλυκά κουνούπια μπορεί να μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες. Τα αρσενικά κουνούπια δεν αποτελούν πρόβλημα αφού τρέφονται με φυσικές ζαχαρούχες ουσίες, όπως νέκταρ λουλουδιών.

Για να υπάρχουν κουνούπια, είναι απαραίτητη η ύπαρξη νερού, αφού οι προνύμφες και οι νύμφες αναπτύσσονται και επιβιώνουν αποκλειστικά σε υδρόβιο περιβάλλον. Κύριες εστίες  κουνουπιών στα σπίτια είναι βόθροι, φρεάτια, μικρές συγκεντρώσεις νερού σε κοιλότητες δένδρων, πιατάκια γλαστρών κ.λπ.
Τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους στο νερό, και περνούν εκεί τόσο τη φάση της προνύμφης που διαρκεί περίπου 1 εβδομάδα όσο και στη συνέχεια τη φάση της νύμφης.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση των κουνουπιών γίνεται με ταυτόχρονη επέμβαση προνυμφοκτονίας και απεντόμωσης των ακμαίων. 

  • Η καταπολέμηση των προνυμφών είναι η κύρια μέθοδος απεντόμωσης και πραγματοποιείται με κατάλληλα ατοξικά προνυμφοκτόνα.
  • Στην ακμαιοκτονία εφαρμόζουμε πρόγραμμα ψεκασμών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με εγκεκριμένα υπολειμματικά εντομοκτόνα κυρίως σε εξωτερικούς χώρους (τοίχοι, δένδρα, θάμνοι κλπ.).0

Απαραίτητο είναι να εξακριβώσουμε το είδος των κουνουπιών ώστε να επιλέξουμε τις αντίστοιχες επιφάνειες αλλά και τη καταλληλότερη ώρα προς ψεκασμό.

Στους ψεκασμούς εξωτερικών χώρων χρησιμοποιούμε  ειδικές ψεκαστικές συσκευές.

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Κουνούπια;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Εγγύηση αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται