Σκόρος

Σκόρος

Ephestia Kuehniella ( ή Εφέστια των αλεύρων)

Το μέγεθος του σκόρου αυτού είναι περίπου 20mm, έχει χρώμα καφέ με διάσπαρτες μικρές σκουρόχρωμες κηλίδες και είναι νυκτόβιο. Την ημέρα στέκονται αδρανή στα τοιχώματα της αποθήκης ή ακόμα και πάνω στα προϊόντα. Τα θηλυκά εφέστια γεννούν 10-30 αυγά. Οι προνύμφες υφαίνουν με μεταξωτά νήματα θήκες στις οποίες τρέφονται και αναπτύσσονται μέσα στο προσβεβλημένο προϊόν. Έτσι τα περιττώματα των προνυμφών ρυπαίνουν και προκαλούν ζυμώσεις, δυσάρεστες οσμές στα άλευρα κ.α. Προκαλούν ζημιές κυρίως σε άλευρα, σπόρους σιτηρών, όσπρια, ξηρούς καρπούς κ.α.

Plodia Interpunctella (ή σκώρος των ξηρών καρπών)

Είναι έντομο πολυφάγο που προσβάλλει ξηρούς καρπούς, αμυλούχα προϊόντα, σκόνη γάλακτος, κακάο,  σπόρους, καπνό κ.α..

Ο ενήλικος σκόρος έχει μήκος 10-12mm, είναι νυκτόβιο και καλύπτει με ιστούς τις επιφάνειες των προϊόντων που προσβάλει..

Η διάρκεια ζωής του τέλειου εντόμου είναι 2-4 εβδομάδες  ενώ το θηλυκό γεννά περίπου 400 αυγά, με τον πληθυσμό του να αυξάνεται 100 φορές τον μήνα.
Είναι το πιο κοινό και βρίσκεται σχεδόν παντού..

 

Tineola Bisselliella (Σκόρος των υφασμάτων – ρούχων)

Το ενήλικο  έντομο έχει μήκος περίπου 7 mm , χρώμα χρυσοκίτρινο  με τρίχες στην κορυφή του κεφαλιού του.

Γενούν κατά μέσο όρο 40 έως 50 αυγά και πεθαίνουν αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία ωοτοκίας.
Η προνύμφη είναι το επιζήμιο στάδιο του σκώρου των ρούχων.
Πλέκει στοές επάνω στα υφάσματα και ο βιολογικός του κύκλος ποικίλει από 3 έως 1 έτος. Όταν ενοχληθούν αντί να πετάξουν τρέχουν ή πηδούν. Είναι επιζήμια καθώς τρέφονται με ρούχα από μαλλί, χαλιά, χειροποίητα στρωσίδια αλλά και υφάσματα αν αυτά τα υφάσματα περιέχουν μαλλί. Βρίσκονται κοντά στα σημεία όπου έχει εμφανιστεί η μόλυνση με προτίμηση σε χειροποίητα στρωσίδια κάτω από τα οποία τρέφονται ανενόχλητα.

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Σκόρο;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Εγγύηση αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται