Κατσαρίδες

Κατσαρίδα

Γενικά χαρακτηριστικά:

Ζουν στην Γη εδώ και  300 εκ. χρόνια ενώ τα περισσότερα είδη ζουν στα δάση. Μόνο δέκα είδη απασχολούν τη Δημόσια Υγεία και είναι έντομα παμφάγα. Η Ωοθήκη ή Ωόσακος φέρει τα αυγά σε προστατευτική μεμβράνη και είναι πολύ ανθεκτικά στα εντομοκτόνα σε σχέση με τα ακμαία. Τις συναντάμε σε όλα τα μήκη και πλάτη όπου υπάρχει άνθρωπος. Μεταφέρουν πολλές αρρώστιες (Σαλμονέλα, Πανώλη, Τύφο, διάρροιες, έλμινθες) και δημιουργούν αλλεργίες όπως άσθμα, ερεθισμό στο δέρμα, ιδιαίτερα με την σκόνη που περιέχει ξηρά περιττώματα, ή αποξηραμένα μέρη του σώματος,  κ.α. Έχει πολλούς φυσικούς εχθρούς όπως αράχνες  και σφήκες. Στο σώμα τους και το κυκλοφοριακό τους σύστημα μεταφέρουν παθογόνα βακτήρια και μύκητες.

Που συναντούμε κατσαρίδες:

Σε σκοτεινά μέρη με: υγρασία, οργανική ουσία, ησυχία όπως σε υπόγεια, σε αποχετεύσεις, κουζίνες, ντουλάπια με τρόφιμα, πίσω από ηλεκτρικές συσκευές όπως καφετιέρες, ηλ. κουζίνες, ψυγεία, τοστιέρες, αποθήκες χάρτου κλπ.

Κατσαρίδα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

Έχει μήκος 12 – 15 χιλιοστά, χρώμα καφέ με δύο σκουρόχρωμες ρίγες στον θώρακα. Έχει ένα ζεύγος φτερών κατά το μήκος του σώματος της. Είναι πολύ γρήγορη και σκαρφαλώνει πολύ εύκολα. Είναι έντομο παμφάγο και δραστηριοποιείται την νύκτα. Η διάρκεια ζωής της είναι από  12 – 15 μήνες ενώ αναπαράγεται πάρα πολύ γρήγορα. Την συναντάμε πολύ συχνά στις κουζίνες σπιτιών ή επαγγελματικών χώρων. Προτιμά υψηλές θερμοκρασίες και υγρασίες.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

Έχει μήκος 28 – 44 χιλιοστά και χρώμα  κόκκινο-καφέ. Τα φτερά είναι πιο μακριά από το σώμα στο αρσενικό και πιο κοντά αφού μόλις επικαλύπτουν την κοιλιά στο θηλυκό. Είναι γρήγορη ενώ μπορεί να πετάξει. Το θηλυκό φέρει ωοθήκη, που περιέχει 6 – 28 αυγά για αρκετές ημέρες πριν την εναποτέσει σε κάποιο ασφαλές σημείο και τα αυγά εκκολάπτονται σε 1 – 2 μήνες. Τις συναντάμε σε μεγάλους πληθυσμούς σε φρεάτια αποχέτευσης, σε υπόγεια, σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, σε οριζόντιους και κάθετους αγωγούς αποχέτευσης και σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ

Έχει μήκος 25 – 30 χιλιοστά και χρώμα σκουρόχρωμο καφέ προς το μαύρο. Στα θηλυκά  τα φτερά τους είναι κοντά ενώ  και στα αρσενικά καλύπτουν πάνω από την μισή  κοιλιακή χώρα. Τρέχει, ενώ δεν πετά. Το θηλυκό φέρει ωοθήκη, που περιέχει 12 – 18 αυγά και εκκολάπτονται σε περίπου 2 μήνες. Αντέχει σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις άλλες κατσαρίδες και έτσι απαντάται στην ύπαιθρο, σε σκουπίδια, κάτω από φυλλωσιές, σε πάρκα κλπ.

SUPELLA

Έχει μήκος 10 – 15 χιλιοστά και χρώμα κίτρινο-καφέ. Και τα δύο φύλα έχουν φτερά αλλά στο αρσενικό είναι πιο μακριά και μπορεί να πετάξει. Το θηλυκό φέρει ωοθήκη, που περιέχει 14 – 16 αυγά και εκκολάπτονται σε περίπου 1-2 μήνες, ενώ χρειάζονται 3 – 4 μήνες για αναπτυχθούν σε αναπαραγωγικά ενήλικα. Έχουν πολύ μεγάλη διασπορά σε σπίτια αφού προτιμά να κάνει φωλιές όπου υπάρχει ξύλο ( κρεβάτια, βιβλιοθήκες, πατώματα κτλ) .

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Κατσαρίδες;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Εγγύηση αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται