Άκαρι (Ακάρεα)

Άκαρι (Ακάρεα)

Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από 1mm.

O βιολογικός τους κύκλος διαρκεί 15 περίπου ημέρες για το αρσενικό και έως 70 ημέρες για το θηλυκό. Δεν αντέχει σε θερμοκρασίες άνω των 30ο C.
Είναι πολύ επιζήμιο καθώς βρίσκονται σχεδόν παντού. Τρέφονται με σωματίδια οργανικής ύλης από το σώμα του ανθρώπου (πιτυρίδα, νεκρά κύτταρα κ.α.)
Τα πιο κοινό είναι το άκαρι της οικιακής σκόνης.

Μια πολύ διαδεδομένη και γνωστή ασθένεια που προκαλείται από συγκεκριμένο άκαρι είναι η ψώρα, η οποία είναι και μεταδοτική. Το άκαρι της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα ανθρώπων και ζώων και προκαλεί εκτεταμένες βλάβες αν παραμεληθεί η θεραπεία που είναι αναγκαία. Πιο μεγάλα ακάρεα μπορούν και να δαγκώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν εξανθήματα.
Συνήθως συγκεντρώνονται σε ζεστά και υγρά μέρη όπως τα στρώματα των κρεβατιών, τα χαλιά και τα κλινοσκεπάσματα. Θεωρείται πως η εισπνοή τους από τον άνθρωπο θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα.

Αρκετά από τα ακάρεα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα, το έκζεμα και δερματίτιδα.

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Ακάρεα;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Γραπτή Εγγύηση Αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται