Ψείρα

Ψείρα

Οι ορνιθόψειρες είναι το κυριότερο είδος ψείρας  το οποίο συναντάμε στο αστικό περιβάλλον. Έχουν τέσσερα στάδια ανάπτυξης και αυτά είναι το αυγό,η προνύμφη, η νύμφη και το αναπαραγωγικό τέλειο έντομο. Έχουν μέγεθος από 0.7 έως 1.5mm. Το σώμα τους είναι λευκό, μαύρο ή καστανό όταν τραφεί. Τρέφονται με αίμα και παρασιτούν σε πουλιά, θηλαστικά αλλά και στον άνθρωπο. Μπορούν να αναπτύξουν μεγάλους πληθυσμούς πολύ γρήγορα και μπορούν να ζήσουν έως 10 μήνες χωρίς τροφή.

Η ορνιθόψειρα είναι πολύ ενοχλητική λόγω του πολύ γρήγορου ρυθμού αναπαραγωγής της.

Οι ορνιθόψειρες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες τόσο για τα κατοικίδιά μας, όσο και για εμάς τους ίδιους, αφού είναι φορείς πολλών ασθενειών όπως οι δερματίτιδες, η Σαλμονέλα κ.α. 

Υπάρχουν σε σημεία που κάνουν φωλιές τα περιστέρια και εύκολα εισέρχονται μέσα στα σπίτια, ενώ δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους.

Αντιμετώπιση

Η καταπολέμηση της γίνεται με συνδυασμό απεντόμωσης με ειδικά σκευάσματα καθώς και με χρήση μηχανικών-ατοξικών μεθόδων, αφού έχει προηγηθεί πολύ καλό καθάρισμα σε όλο το σπίτι.

Βασικό ρόλο στην αντιμετώπισή της παίζει η απομάκρυνση των περιστεριών που τις φέρνουν στο χώρο. Έτσι, προσέχουμε να μην υπάρχουν φωλιές περιστεριών στο κλιματιστικό στα μπαλκόνια και γενικά κοντά στα σπίτια μας.

Θέλετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από Ψείρες;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας

Εγγύηση αποτελέσματος για όλες τις υπηρεσίες μας

Ψάχνετε πληροφορίες και για άλλο Παράσιτο;

Ενημερωθείτε για όλα τα παράσιτα και μάθετε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε:

Πελάτες που μας εμπιστεύονται